Forfatterlandslaget

Siste landskamp: Tyskland 5-3 Norge, 19. oktober 2019.

LINDERUD ALLSTARS – DET NORSKE FORFATTERLANDSLAGET 4-2 (1-1)

NORGES TROPP: Tore Rem (manager), Skjalg Sæther, Torkjell Leira, Lars Raavand, Sondre Midthun, Audun Mortensen, Erlend Wichne, Thomas Espevik, Bendik Ødegaard, Eivind Evjemo, Peder Samdal, Peter Strassegger, Thomas Mala, Nikolaj Frobenius.

Det Norske Forfatterlandslaget debuterte på sin nye hjemmebane som bortelag i helgen, da vi møtte Linderud Allstars til showkamp under Linderudløkka Open. Førsteomgang ble en batalje prega av et forfatterlandslag som grunnet over et år i dvale, var blitt enige om å spille trygt, ligge lavt, og se an motstanden. Linderud hadde mest ball, men sleit med å bryte ned et kompakt, norsk forsvar. Etter omtrent halvspilt omgang sto det likevel 1-0 til Linderud. Norge viste evne til å reise seg da man ble tvunget ut av den defensive tilnærminga man hadde gått ut ifra, Thomas Espevik utnytta en feil i Linderudforsvaret, og fikk akkurat lobba ballen over keeper til 1-1.

Ti svake åpningsminutter i andre omgang gjorde at Norge lå under 3-1, og da Linderud ble tildelt et noe diskutabelt straffespark, virket forfatterlagets skjebne i kampen å være forseglet. Skjalg Sæther i målet har det derimot med å redde straffer for Norge, han har gjort det på Intility Arena, og gjorde det igjen på Linderudbanen. Denne aldri så lille vitamininnsprøytingen ble starten på en god norsk periode, toppet av et reduseringsmål helt etter boka. En millimeterpresis gjennombruddspasning fra Audun Mortensen fant Erlend Wichne på et perfekt timet løp på høyrekanten, han slo førtifem grader ut til Bendik Ødegaard, som fikk en enkel jobb med å ekspedere ballen i mål. Norge hadde fått blod på tann, og hevet presset i sluttminuttene. Espevik var nære utligning, men skuddet gikk i nettveggen. I stedet fastsatte Linderud resultatet til 4-2 i kampens siste minutt, på en kontring ledet av Amin Nouri, som så sent som i 2020 spilte i eliteserien.

Etter kampen fant det aller første litterære arrangementet i Startblokka i regi av det Norske Forfatterlandslaget sted. Eivind Evjemo ledet en samtale mellom Nikolaj Frobenius og Audun Mortensen, som analyserte kampen, samt diskuterte og leste fra sine nyeste bøker.        

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 14. september 2021 av .

Navigasjon

Hovedsponsor

Samarbeidspartner

Samarbeidspartner

%d bloggere liker dette: