Forfatterlandslaget

Siste landskamp: Tyskland 5-3 Norge, 19. oktober 2019.

TYSKLAND – NORGE 5-3 (3-1)

NORGES TROPP: Tore Rem (manager), Alf Kjetil Walgermo, Skjalg Sæther, Thomas Espevik, Stig Aasvik, Eirik Ingebrigtsen, Peder Samdal, Eivind Evjemo, Marius Molaug, Jo Sannem, Bendik Ødegaard, Peter Strassegger, Anders Bache, Sondre Midthun, Lars Haga Raavand, Christian Valeur, Audun Mortensen.

NORSKE MÅL: Thomas Espevik, Lars Haga Raavand, Audun Mortensen.

TYSKE MÅL: Nils Straatmann (3), Nikita Afanasjew (2).

tyskland

Det ble tap, og var det én ting man i det minste skulle unngå i ettertid, var det klisjeen om at fotball er et spill hvor 22 menn jager en ball i 90 minutter, og Tyskland til slutt vinner. Det er en forferdelig og forslitt vending, og burde ikke vært lov å nevne! Aller minst for Det norske forfatterlandslaget i fotball for menn (DNF)! Men i forsøk på å forklare hvordan det ble tap for Nationalmannschaft der Autoren, har det lite for seg å gå rundt grøten eller vandre over bekken etter vann: DNF var uheldige og udyktige bakover, tyskerne gode – og svært effektive – foran mål.

Tyskland, med EM-vinner Otto Rehagel på trenerbenken, gikk opp i 1-0. Norge, ved Thomas Espevik, utlignet til 1-1. DNF slet med alltid farlige tyske kontringer, og måtte se hjemmelaget gå opp til både 2-1, 3-1 og 4-1.

Det ble pause. Manager Tore Rem tok taktiske grep. Kontrollen over midtbanen ble gjenvunnet. Og av alle ledelser, vet man, er 4-1 den aller farligste. Norge rullet opp angrep etter angrep, og fortsatte å skape sjanser – uten å få uttelling.

4-2 kom til slutt. Jo Sannem slo tunnel på en tysker ved hjørneflagget og la inn til Lars Haga Raavand, som dunket ballen i mål fra 15-16 meter.

Den lille strimen av norsk håp varte imidlertid ikke lenge: DNF, via den tyske tremålsscorer og slampoet Nils Straatmann, fikk en ny bratwurst i fleisen.

5-2, og det luktet mildt av ydmykelse.

Men! Da Audun Mortensen, etter nok en god norsk periode, kranglet inn enda en redusering (5-3), var alt av fornedrelse og tristesse som forduftet! Dommeren blåste av, DNF ruslet av banen i høstløvet og flomlyset på Frankfurt Bornheim stadion, på vei til bankett med det tyske laget, og med drømmen om 5-5 – hva som kunne skjedd om kampen varte 15-20 minutter lenger – i hodene. Noen skrev også autografer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 30. januar 2020 av .

Hovedsponsor

Samarbeidspartner

Samarbeidspartner

%d bloggere liker dette: