Forfatterlandslaget

Siste landskamp: Tyskland 5-3 Norge, 19. oktober 2019.

Sverige – Norge 3-3

Skrevet av: Hans-Olav Hellstrand.

Kampfakta:

Sverige vs. Norge 3-3 (2-1)

Mål:

1-0 4. min. – Stefan Larsson 

1-1 13. min. – Johannes Hellstrand Frøshaug

2-1 30. min. – Morgan Larsson

2-2 48. min – Emmanuel Skånseng

2-3 52. min – Emmanuel Skånseng

3-3 58. min – Mats Lerneby.

Sted: Heden, Göteborg.

Dommer: Ja. God.

Kort: Ja. Birger Emanuelsen og Stig Aasvik.

Tilskuere: Ja.

Heden, Göteborg, et halvveis langt hjørnespark fra Gamla og Nya Ullevi. Vi har flere forfall fra sist landskamp. Hvor er det blitt av alle Gutta? Vi er noe usikre på mannskapet vårt. Hvor gode er vi?

Lagkaptein og leder Eirik maner mannskapet til dyst. Strategi, laguttak og en kraftfull motivering før det blir blåst i fløyta; ikke løp i mellom, tett på mann, se mann og følg, ikke se på ball, snakk med hverandre – ikke med svensken, mann i rygg, inviter, gjenvinning, stå høyt. Kloke og direkte instruksjoner fra sjefen. Det er nesten som å høre Harald Heides Steen sitt råd til ungdommen: «Skal du hoppe på ski så hopp».

Lagoppstilling 3-5-2. Håvard Aanes i buret. Peter Strassegger, Stig Aasvik og Eirik Ingebrigtsen bak. Emanuel, Johannes Hellstrand Frøshaug, Christian Vaular, Lars Haga Raavand og Peder Samdal på midt. Birger Emanuelsen og Nikolaj Frobenius på topp. To store, sterke, stolte spisser. Birger «Den Møtende» skal stusse videre til Nikolaj.

En sterk benk. Vegard Foseide, Jack Cox, Jostein Wang og Hans-Olav Hellstrand. Elias Heiberg Hellstrand som hoff-fotograf og co-manager.

Norges tropp mot Sverige.

Norges tropp mot Sverige.

Første omgang

Kampen er i gang. Solen skinner. Ballen går fra fot til fot. Norsk fot. Gutta beveger seg. Gutta er i form. Selvtillit. Tillit. Gutta viser hverandre tillit. Ballen trives på norsk fot.

4 minutter. Tvilsomt svensk frispark. 25 meter. Svensken, Stefan, som scorer er usikker på om det er skudd eller innlegg. Håvard blir skjemmet av en svenske. Har en pote på kula.

Gutta er i form. Ballen går kjælent og hurtig fra fot til fot. Fot til hode og kanskje en liten skulder. Bevegelse. Myke kropper i rødt, hvit og blått. Nydelig skue. Vi kjører på. Lang ball til Nikolaj. Takles. Ballen fri på 20 meter. Målmann langt ute. Fra høyresiden kommer Johannes. Som en vind. Tempo. Innbitt. Den ballen skal jeg ha. Snapper. Runder keeper. Setter ballen kjælent og iskaldt i åpent mål fra 10 meter. 1-1.

Nå har vi fått betalt for ballbesittelse, tempo og knallharde taklinger. Vi følger Eiriks instruksjoner; se mann, tett i mann og gjenvinning. Bra Eirik. Bra Nikolaj. Bra Johannes. Resten av gutta er i form. Vi har svensken i kne.

Svensken presser oss noe nedover, tror han. Faktum er at vi legger oss bevisst noe ned. Vi har han i kne. Medelsvensson? Svensken scorer 2-1 på 30 min. Et godt svensk landslag.

Vi kjemper som løver. Emmanuel raider opp på høyrekanten. Johannes briljerer på høyre midt. Christian og Lars tetter alle hull på midten. Peder er overalt utenom i mål. Peter, Stig og Eirik har stålkontroll bak. Birger og Nikolaj river og sliter på topp. Vegard, Jostein og Jack kriger i  Öppna landskap. Nikolaj skyter fra 16 meter. Klokkerent i stolpen. Ding dong. Ding dong. Jostein fyrer av et bananskudd. Vil si med bananskru fra 22 meter. Sponset av Bama. Treffer oversiden av tverrligger. Keeper spreller som en ør apekatt uten ball.

Pauseprat er ikke tomprat. Gutta analyserer og støtter hverandre. Fotballfaglige justeringer, analyser og råd fra Eirik og Hans-Olav. Emmanuel og Birger bytter plass i 2. omgang. Vann.

Lars Haga Raavand gjorde en glimrende jobb på midtbanen.

Lars Haga Raavand gjorde en glimrende jobb på midtbanen.

Andre omgang

Vi fortsetter vårt typiske kjælne og tidvise knallharde lagspill. Birger er stadig i nærkontakt med svensken. Dommeren eller Birger ser snart høstens farger. Kommer det snart et gult eller rødt? Dommeren er gul i dag. Og god. Gleden i spillet. Vår uselviske lekne panserstil gir uttelling. Emmanuel kriger inn 2-2 etter pasning fra Peder. Nå gjør vi to mål på fem minutter. Emmanuel står også for vakre 3-2.

Sveriges kollektive angst brer seg over stadion og hele Heden. Publiken holder pusten. Vi bryr oss katten. Midtbanens krigere jobber som galeislaver. Forsvaret er i kamp på Valen. Spissene presser og lukter på byttet. Håvard gjør en feberredning. Vannrett linjal i luftrommet. Slår til hjørnespark. Med solen i øynene. Hvit skyggelue. Uten feber. Eirik er Bauta. Stig viking – ikke en mann skal forbi meg. Peter fra Bryne samler alle løse tråder bak. Emmanuel truer bakrom. Johannes briljerer på midten. Fart og ro. Lirare. Silkeskudd over høyre kryss. Svenskene skyter på hverandre. Scorer heldig på retur. Selvskudd.

Vi kjører på. Christian og Lars river og sliter. Peder tunge løp. Smarte løp. Vinner på hodet. Johannes takles. Krampe. Peder er fysio. Kjøret går. Birger med hår og skjegg setter inn årets tunge løp. Ser på ball. Ser på mann. Den ballen er min. To kjemper møtes. Liggende. 200 kilo. Minst. Et smell. Fot på ball. Birgers fot. Engelsk fotball på 70-tallet. Ballen til Nya Ullevi. Svensken ligger blek. Dommeren like blek. Ingen høstfarge. Urkraft. Birger smiler. Kampen går mot slutten. Hans-Olav kjemper durabelig. Siste minutter. Går i bakken etter «The battle of the match». Tungt fall.

Avslutning

Om vi var usikre på mannskapet vårt? Det sto til Laud. 3-3.

Svensken Valle Wigers sier: «Hvem taklade mig?». Svensken Johnny Martinson sier «Hvem taklade mig»? Til orientering; det var Birger «Den Møtende» med hår og skjegg.

Harmonimodellen inntreffer igjen. Også på banketten. Middag og hygge for begge landslag. Svenskekeeper og lagleder, Magnus Sjöholm, ønsker oss hjertelig til bords og bankett i den svenske natten. Entusiastiske og harmoniske ord.

Gemyttlig stemning etter kampslutt. Birger Emanuelsen får til og med lov til å stå mellom to svensker.

Gemyttlig stemning etter kampslutt. Birger Emanuelsen får til og med lov til å stå mellom to svensker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 1. oktober 2015 av .

Hovedsponsor

Samarbeidspartner

Samarbeidspartner

%d bloggere liker dette: