Forfatterlandslaget

Siste landskamp: Tyskland 5-3 Norge, 19. oktober 2019.

Før kampen: Miniintervju med Birger Emanuelsen

Det er over ett år siden forrige forfatterlandskamp for Norge. Hvordan har du holdt formen ved like?

Jeg har valgt å konsentrere meg om den teoretiske forståelsen av fotball. Derfor har jeg studert en del lagoppstillinger. To ganger har jeg lest sportsbilaget i Aftenposten. Jeg har også skrevet en roman. Og fått et barn. Så du kan vel si at jeg har trent utholdenhet også.

Norsk fotball opplever sterk medvind i disse dager. Både med landslaget og med Molde og Rosenborg i Europa League. Hvordan skal forfatterlandslaget klare å følge opp denne trenden? Hva er våre sterke sider? Noen svakheter?

Nå som vinden blåser i det norske flagget, trekkes hele skuta fremover. Det er klart. I første omgang til Gøteborg. Det er altså vi som kommer til dem. Men det var kanskje ikke det du mente? De tydeligste styrkene ligger i fysikken. Flere av spillerne våre har skjegg. Noen av dem har ikke. Jeg vet ikke om det siste skyldes at de ikke klarer å gro skjegg. At ansiktene deres egentlig tilhører barn.

Emanuelsen er klar til naboduellen mot Sverige.

Emanuelsen er klar til naboduellen mot Sverige.

Sverige på sin side sliter i EM-kvalifiseringen, og kan takke nordmennene Jo Inge Berget og Åge Hareide for at Malmö kom til Champions League. Hvordan er ditt forhold til Sverige og svensk fotball?

Mitt forhold til Sverige kan sammenlignes med mitt forhold til Danmark: Jeg ser på det som et naboland. Svensk fotball hadde jeg nok hatt stor respekt for. Jeg så forresten Jo Inge Berget på Ullevål. En stor opplevelse. Hareide intervjuet jeg en gang for studentavisen i Trondheim. Han hadde hatt en bemerkelsesverdig studietid. Spilte bare fotball og trente. Men det er vel det som må til for å lykkes i Sverige. Hardt arbeid. Ja ja. Der kan du se. Det skulle de visst, svenskene.

Tilslutt må vi få et resultattips?

Jeg tror vi vinner 1-0. Jeg tror Peter Strassegger scorer, og at dette blir hans internasjonale gjennombrudd. Jeg spår også at svenskene får en mann utvist. Til pause bytter nok Norge ut en spiller eller to. Ellers går kampen på det jevne.

Les også: Miniintervju med Christian Valeur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 25. september 2015 av .

Hovedsponsor

Samarbeidspartner

Samarbeidspartner

%d bloggere liker dette: