Forfatterlandslaget

Siste landskamp: Tyskland 5-3 Norge, 19. oktober 2019.

De kom, de så, de seiret: Norge – Italia 0-3

Et revansjesugent Italia-lag ankom Norge med ett mål for øye: sin første seier over Norge.

Før kampen var det mye snakk om Italia nysignering, keeperen Alberto Maria Fontana, med en fortid i blant annet Torino, Palermo, Roma og Novara. Fontana har hovedsakelig vært andrevalget i alle sine klubber, og da han gav ut sin selvbiografi, fikk den tittelen «Livet på benken». Uansett, Fontana har spilt i Serie A og den siste som scoret på ham var Filippo Inzaghi (57 landskamper og 25 mål for Italia). Den neste som scoret på Fontana ville dermed komme i direkte linje med superspissen. Frykt og motivasjon gikk hånd i hånd.

Nikolaj Frobenius skriver autografer.

Nikolaj Frobenius skriver autografer.

Da hjalp det på selvtilliten at våre landslagsspillere var ettertraktede blant barna som overvar kampen. Mest populære var Gunstein Bakke og Nikolaj Frobenius, som signerte fotballsko og fotballer. Spørsmål om når Mario Balotelli og Erik Huseklepp kom, ble forbigått i stillhet…

Norge startet kampen best. Med flere fine kombinasjoner, gode gjenvinninger og solid trykk mot det italienske målet. Alle trodde Nikolaj Frobenius sendte Norge i ledelsen med et perfekt hodestøt på innlegg fra venstreving Alf Kjetil Walgermo. Dessverre vinket linjemannen det hele av for offside, en avgjørelse selv italienerne syntes var tvilsom. Norge fortsatte å trykke på. Og like etter fikk Eivind Evjemo et godt treff, som hentet det beste ut av den italienske keeperen.

Etter hvert spilte italienerne seg mer og mer inn i kampen, og der Norge var ineffektive og uheldige, tok Italia vare på sin første store sjanse og tok ledelsen etter vel 30 spilte minutter. Målscorer: Emiliano Zannoni. Det stod 0-1 til pause.

I pausen ble vår tidligere stjerne Oddmund Vaagsholm observert på tribunen. Han ble forsøkt lokket ned, uten at vi lyktes. Vi håper å snart se ham i landslagsdrakta igjen.

Italienerne er kjente for å være gode til å holde på en ledelse, og det var tydelig at de hadde bestemt seg for å låse igjen bakover. Catnenaccio-stil. Det var vanskelig å bryte gjennom det italienske forsvaret. Oppgaven ble enda vanskeligere da Italia kontret inn 2-0. Italienerne rullet fint opp på midtbanen, før Francesco Trento ble spilt gjennom alene mot keeper og lobbet ballen elegant i mål. Video av Italias andre mål:

Riktignok kom vi til flere store sjanser utover i kampen. Både Alf Kjetil Walgermo og Christian Valeur hadde gode muligheter til å skrive sitt navn bak Filippo Inzaghi. Erlend Flornes Skaret traff tverrleggeren. Rett før slutt scoret Italia sitt tredje mål ved Emiliano Audisio, og tapet var et ubestridelig faktum. Norge tok ikke vare på sine sjanser, mens Italia var dødelige effektive.

Våre debutanter Stian Hole og Lars Haaga Raavand kom godt ut av kampen, og kommer til å bli fine tilskudd til laget.  Hvis vi skal trekke fram en enkeltspiller som utmerket seg i særlig grad, må det være Peter Strassegger, som leverte en dønn solid kamp på venstrebacken.

norge italia 2

Lagoppstilling:

Stian Hole – Erik Ingebrigtsen – Stig Aasvik – Johan Mjønes, Peter Strassegger – Alf Kjetil Walgermo – Christian Valeur – Eivind Evjemo – Erlend Flornes Skaaret – Birger Emanuelsen – Nikolaj Frobenius.

Innbyttere: Gunstein Bakke – Lars Haga Raavand – Peder Samdal

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 8. september 2014 av .

Hovedsponsor

Samarbeidspartner

Samarbeidspartner

%d bloggere liker dette: