Forfatterlandslaget

Siste landskamp: Tyskland 5-3 Norge, 19. oktober 2019.

Før kampen: Intervju med Stian Hole

Oppgjøret mot Italia blir din debut på forfatterlandslaget. Hvilke forventninger har du til kampen? Er det en drøm som går i oppfyllelse?
Ja, keeper på forfatterlandslaget står høyt på lista mi over ting jeg håper å rekke. Nå kan jeg snart krysse ut den. Har vært en fryd å få lov til å trene med forfatterne innimellom, en sympatisk gjeng. Jeg gleder meg til søndag og håper å unngå altfor mye nybegynnernerver og såpe på hendene. Husker du den første kampen til Erik Thorstvedt for Tottenham?
Det blir nok en tøff kamp. Har sett på tv at italienske fotballspillere faller lett og ruller veldig mange ganger rundt mens de hyler og gjør grimaser, så jeg håper dommeren ikke er lettlurt. Vet også at italienske fotballspillere kan hviske stygge ting om søstera di eller mora di til deg i forbifarten, for å få deg til å miste besinnelsen og få rødt kort, men jeg har tenåringer i huset og går ikke i den fella.
Stian Hole vokter buret mot Italia.

Stian Hole vokter buret mot Italia.

I vårens treningskamp mot Dagbladet imponerte du med flere feberredninger. Hva slags fotballbakgrunn har du?
Mest flaks mot Dagbladet, jeg rakk ikke flytte meg hver gang det svære neshornet kom løpende. Jeg var keeper i Hokksund da jeg var guttunge. På kretslaget også. Men der var dessverre også en ivrig fyr fra Mjøndalen, sønnen til treneren, som var noen hakk høyere og tøffere enn meg, så jeg ble ofte stående bak mål.
Fortsatt er det mye fotball hjemme hos oss, hver dag. Nå trener jeg et lag med tiåringer og er oppmann for et annet lag med 15-åringer i Lyn, klubben for dem fra møblerte hjem. De to yngste barna mine spiller. Han ene var bare fem år da han spurte om når han kunne bli solgt til utlandet. Han andre lurte på om en nøkkelspiller er han som passer nøkkelen til stadion? Jeg har tatt vare på de første tekstmeldingen de sendte: «real madrid vant cupen men sergio ramos mista pokalen under bussen hilsen oscar». Og: «vi vant 5-0 jeg skorte et dritpent langskudd i krysset og et fighting mål som jeg sklitakla inn og to assists til marius.» Barnefotball er hundre ganger mer morsomt enn norsk eliteserie.
Øyvind Kvalnes gav i 2007 ut Målvaktsfilosofi. En liten perle av en bok der ulike keeperstiler kobles med filosofer og filosofiske retninger. For eksempel beskriver han den tyske målvakten Sepp Maier som en etterfølger av Aristoteles. Italienske Dino Zoff som en platoniker. Og den tyske keeperen fra VM 1982, Toni Schumacher, betegnes som en hardbarket brutalist. Hva slags keeperstil har Stian Hole? Klarer du å plassere deg selv i en filosofisk retning?
Takk for at du stiller så vanskelige spørsmål. Jeg er i alle fall ikke brutal. Jeg trives bakerst, alene, god utsikt derfra. Tid til å tenke også, ikke bare beinfly. Når ballen nærmer seg, tar jeg den og så setter jeg den raskt i spill igjen, så jeg får være i fred. Drømmer alltid om å sveve gjennom lufta og redde skuddet helt oppe i krysset. Kan du spørre Kvalnes hvor omtrent det plasserer meg?
Det skal vi gjøre. Men før vi gir oss, kan du komme med et resultattips?
En jevn og morsom kamp, er det beste vi kan håpe på. Som vi vinner 3-2 til sist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 3. september 2014 av .

Hovedsponsor

Samarbeidspartner

Samarbeidspartner

%d bloggere liker dette: