Forfatterlandslaget

Siste landskamp: Tyskland 5-3 Norge, 19. oktober 2019.

Fotballitteratur

Hva skal man lese av fotballitteratur i sommer? Vi foreslår Fredrik Ekelunds Sambafotball, en drivende god bok om Brasil og brasiliansk fotball, nylig sluppet ut i norsk oversettelse fra nebbsekken til Pelikanen Forlag. Fredrik Ekelund er for øvrig forbundskaptein og drivkraft i Det svenske forfatterlandslaget. Han er over 60 år nå, rykket er ikke helt det samme, men fintene sitter og han vet, dessverre for oss, fortsatt hvor målet står. Henrik Brandão Jönsson heter en annen svenske, hans bok om brasiliansk fotball, Gräset är alltid grønare i Brasilien, er en fin reiseskildring og oser av grønske. Marius Lien aus Morgenbladet forteller om 120 år med brasilianske driblinger i sin bok om brasiliansk fotball, Lien kan drible, slå både kort- og langpasninger, score et og annet mål. Flest mål blir det derimot i Peter Banke (Banke, ikke Handke) sin bok om Neymar – Den brasilianske drømmen, som nylig er oversatt til norsk. Vi minner også om at Forfatterlandslagets bok fra VM 2010 fortsatt er i salg. I boka tok spillerne (pluss gjester som blant annet Drillo og Dag Solstad) for seg et deltakerland hver. Henning Bergsvåg skrev for eksempel vanvittig morsomt om Australia og Dag Solstad dønn seriøst om Nord-Korea. I boka kan man også lese om Karl Ove Knausgårds tilknytning til Argentina og Tomas Espedals forhold til Sveits, og spesielt klokkene som tikker og takker og stort sett går som de skal, der.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den 9. juni 2014 av .

Navigasjon

Hovedsponsor

Samarbeidspartner

Samarbeidspartner

%d bloggere liker dette: